PlumbSkills New Generation a Nemzeti Tehetség Program támogatásával

A PLUMBSKILLS NEW GENERATION Ntp-NTMV-21-A-0018 és NTP-NTMV-21-B-0009 azonosítószámon nyilvántartásba vett pályázat keretében, mint kedvezményezett részére a MINISZTERELNÖKSÉG, mint támogató és az EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ, mint lebonyolító pályázati támogatást biztosított 2021-ben.

Projektünk célja a tehetséggondozás és a képzés fejlesztése az épületgépészet ágazathoz tartozó szakmákban. Legfontosabb feladatatunk a szakmai világbajnokság (WorldSkills) és a szakmai Európa-bajnokság (EuroSkills) hazai válogatóinak megrendezése, a kiválasztott versenyzők felkészítése a világversenyre, valamint a szakképzésben dolgozó oktatók és az általuk oktatott tanulók képzésének magasabb szintre emelése, a nemzetközi szerelőipari sztenderdek beültetése a magyar szakképzés elméletébe és gyakorlatába.

A program a szakképzésben tanuló, tehetséges fiatal épületgépész diák nemzetközi szakmai versenyen, WorldSkills Shanghai 2022 való részvételének támogatására jött létre. A Szakmák Világbajnoksága a szakképzés csúcsát szimbolizáló nemzetközi verseny, melyen a legkiválóbb eredményt elérő fiatal tehetségek versenyeznek különböző szakmákban.  Minden versenyzőnek szakmája legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelni. A projektben a Skills versenyek népszerűsítésével nem titkolt szándékunk, hogy a szakképzésben tanulók és oktatók a piacvezető gyártók, forgalmazók szemszögéből is kapjanak betekintést a nemzetközi szakmai versenyekbe: miért fontos, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék az ipar által kínált innovatív technológiákat, termékeket, elméleti és gyakorlati megoldásokat.