PlumbSkills New Generation a Nemzeti Tehetség Program támogatásával

A PLUMBSKILLS NEW GENERATION NTP-NTMV-21-A-0018, NTP-NTMV-21-B-0009, NTP-NTMV-22-B, NTP-SPEC-22 azonosítószámon nyilvántartásba vett pályázatok keretében, mint kedvezményezett részére a MINISZTERELNÖKSÉG, mint támogató és az EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ, mint lebonyolító pályázati támogatást biztosított 2021-ben és 2022-ben.

Projektünk célja a tehetséggondozás és a képzés fejlesztése az épületgépészet ágazathoz tartozó szakmákban. Legfontosabb feladatatunk a szakmai világbajnokság (WorldSkills) és a szakmai Európa-bajnokság (EuroSkills) hazai válogatóinak megrendezése, a kiválasztott versenyzők felkészítése a világversenyre, valamint a szakképzésben dolgozó oktatók és az általuk oktatott tanulók képzésének magasabb szintre emelése, a nemzetközi szerelőipari sztenderdek beültetése a magyar szakképzés elméletébe és gyakorlatába.

A program a szakképzésben tanuló, tehetséges fiatal épületgépész diákok nemzetközi szakmai versenyeken, EuroSkills és WorldSkills, történő részvételének támogatására jött létre. A szakképzés csúcsát szimbolizáló nemzetközi versenyeken a legkiválóbb eredményt elérő fiatal tehetségek mérik össze tudásukat különböző szakmákban.  Minden versenyzőnek szakmája legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelni. A projektben a Skills versenyek népszerűsítésével nem titkolt szándékunk, hogy a szakképzésben tanulók és oktatók a piacvezető gyártók, forgalmazók szemszögéből is kapjanak betekintést a nemzetközi szakmai versenyekbe: miért fontos, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék az ipar által kínált innovatív technológiákat, termékeket, elméleti és gyakorlati megoldásokat.