Pályázatok

A 2023-1-PL01-KA210-VET-000158854 kódszámú Erasmus+ partnerségi együttműködés keretében, amely a  Grohe Polska és az MGVE PlumbSkills között jött létre, Vörös Balázs versenyző 2023.09.01-2024.09.01. között készül a 2024. évi WorldSkillsre.

Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket

Mi az Erasmus+ program célja?
  • A kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével.
  • A minőség, az innováció és a nemzetköziesítés erősítése az oktatási-képzési intézményekben, elsősorban nemzetközi együttműködések segítségével, az oktatás-képzés világán túli szereplők bevonásával.
  • A szakpolitikai reformok és az oktatási-képzési rendszerek modernizációjának támogatása, elsősorban szakpolitikai együttműködésekkel, az Unió átláthatóságot és elismertetést szolgáló eszközeinek hatékonyabb használatával, valamint a jó gyakorlatok megosztásával.
  • A nyelvtanítás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása.

A pályázati forrásból elkészült oktató videó

A Nemzeti Tehetség Program a szakképzésben tanuló, tehetséges fiatal épületgépész diákok nemzetközi szakmai versenyeken, EuroSkills és WorldSkills, történő részvételének támogatására jött létre. A szakképzés csúcsát szimbolizáló nemzetközi versenyeken a legkiválóbb eredményt elérő fiatal tehetségek mérik össze tudásukat különböző szakmákban.  Minden versenyzőnek szakmája legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelni. A projektben a Skills versenyek népszerűsítésével nem titkolt szándékunk, hogy a szakképzésben tanulók és oktatók a piacvezető gyártók, forgalmazók szemszögéből is kapjanak betekintést a nemzetközi szakmai versenyekbe: miért fontos, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék az ipar által kínált innovatív technológiákat, termékeket, elméleti és gyakorlati megoldásokat.