WEISHAUPT VII. ÉPÜLETGÉPÉSZ DIÁKOK SZAKMAI NAP

A Weishaupt Németországban és itthon is fontos küldetésének tartja az utánpótlás-nevelést, ezért színes programokkal mutatták be a legmodernebb technológiát képviselő műszaki megoldásokat az ország épületgépészeti oktatást végző intézményeiből érkező diákoknak.
A Plumbskills New Generation projekt keretében a Világ- és Európa-bajnokságra készülő VÍZ-, GÁZ- ÉS FŰTÉSSZERELŐ versenyzők profi bemutatót tartottak a helyszínen. Az érdeklődők maguk így közvetlenül láthatták a legmagasabb szintű szerelőipari munkákat, mint forrasztás, hajlítás, préskötéses technológia. A nyílt nap alatt további cégek színesítettek a programot. A víz-gáz- és fűtésszerelő szakterület fontos partnere, a ROTHENBERGER Szerszám és Gép Kft. látványos szerszámbemutatót tartott. A HERZ Armatura Kft pedig a fűtés-és vízszerelés széles szerelvénypalettáját mutatta be az ifjú szakembereknek. A Skills versenyek népszerűsítésével nem titkolt szándékunk, hogy a szakképzésben tanulók és oktatók a piacvezető gyártók, forgalmazók szemszögéből is kapjanak betekintést a nemzetközi szakmai versenyekbe: miért fontos, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék az ipar által kínált innovatív megoldásokat és termékeket.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs csapata kommunikáció-fejlesztő játékokkal, valamint identitás kérdőívvel segítette a fiatalokat, akik megtudhatták, hogy mely képességeiket érdemes a még sikeresebb jövő érdekében továbbfejleszteni és milyen területen mélyedjenek el a szakmájukon belül.

Köszönjük a Weishaupt Hőtechnikai Kft igazgatójának, Rácz József úrnak, hogy a VÍZ-, GÁZ- ÉS FŰTÉSSZERELŐ szakma WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyére készülő Offner Márton versenyzőnknek lehetőséget biztosított egy bemutatóval egybekötött éles-gyakorlásra.
A nemzetközi szakmai versenynek – tulajdonképpen a Világbajnokságnak – 2022. november 2-4. között a Grohe AG ad otthont Lahrban, Németországban.